Edo Kaaij

1970, Amsterdam (Nederland)

Werk...

De unieke stijl van Edo Kaaij is een fascinerende mix van figuratief en abstract die met succes samensmelten om een nieuwe benadering van het menselijke gezicht te creëren. Figuren geven de illusie dat ze door kleurblokken bewegen, uit het canvas gluren en subtiel licht weerkaatsen. “Ik ben altijd op zoek naar een balans tussen het contrast van abstracte en figuratieve vorm in mijn werk, waarbij ik het onderwerp vaak laat prevaleren.” Zijn schilderijen brengen de schoonheid en zachtmoedigheid over die hij ziet in de mensen om hem heen. Een vakkundige mix van paletmes en warme ingetogen kleuren zorgen voor gelaagde texturen. Deze prisma’s aan kleuren en vormen geven samen beeld aan Edo’s verbeelding.

 

 

Over Edo Kaaij

Deze Nederlandse schilder woont en werkt in Amsterdam. Haar levendige energie, historische architectuur en de enorme culturele diversiteit van haar inwoners zijn een constante bron van inspiratie.

Edo houdt van schilderen en creëert al sinds zijn vroege jeugd samen met  en geïnspireerd door zijn grootvader, de Nederlandse naïeve kunstenaar Cornelis Kaaij. Sindsdien exposeerde hij met succes in verschillende Europese kunstgalerijen en talloze internationale kunstbeurzen zoals Art Karlsruhe en Contemporary Istanbul.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief