Over ons

Eigenzinnigheid loopt als een rode draad doorheen het verhaal van Down to Art. We hebben onze plannen altijd intuïtief gesmeed en met veel vertrouwen op ons buikgevoel uitgevoerd.

Onlangs kozen we voor Nieuwpoort als hotspot voor onze 2 nieuwe galerijen. Dat deze galerijen een instant succes blijken mag gelden als bewijs dat op die eigenzinnigheid geen sleet zit.  

De selectie van de kunstenaars gebeurt op dezelfde manier. Grote namen interesseren ons niet, tenzij ze prachtig werk maken, want dat is namelijk het enige wat ons oprecht raakt en waarvan we overtuigd zijn dat het ook het publiek raakt: schoonheid, verhaal en metier.  

De kunstenaars van Down to Art hebben één ding gemeen: ze steken hun kop niet in het zand, zweven niet op artistieke wolken en vinden zichzelf absoluut niet verheven. Ze proberen des te meer ‘mens onder de mensen’ te zijn en gewoon integer hun te werk doen. Allemaal hebben ze op hun eigen manier gekozen voor een figuratief pad, of een pad waarbij abstracte elementen een duidelijke meerwaarde vormen voor de aanwezige figuratie. Het zijn stuk voor stuk beroepsmensen die via een degelijke opleiding en/of jarenlange ervaring, een technisch sterke en emotioneel doorleefde artistieke identiteit hebben opgebouwd. 

De klantengroep van Down to Art is bijzonder gevarieerd en reikt van jonge mensen die aan de start staan van de uitbouw van hun leven en kunstcollectie, tot doorwinterde collectioneurs. Al deze mensen hebben echter één ding gemeen: ze houden niet van ‘bla-bla’. Bij Down to Art moet je als klant niet zijn voor een dure uitleg waarom je een kunstwerk vooral MOET kopen. Wij zijn ervan overtuigd dat je gewoon moet VOELEN waarom je een kunstwerk WIL. We durven dan ook zeggen dat we nog nooit een kunstwerk ‘verkocht’ hebben, maar dat het de mensen zijn die het gewoon zélf kopen. 

Uiteraard krijgen we vaak de vraag of kunstwerken een ‘goede investering’ zijn. En hoewel sommige van onze kunstenaars de waarde van hun werken elke 10 jaar zagen verdubbelen tot zelfs verdrievoudigen, zeggen we steeds dat de beste investering die is die je met je hart doet. Hang niets aan je muur als het je niet raakt, ongeacht hoeveel het waard is of wie het heeft gemaakt. 

Down to Art is vastberaden om, versterkt door haar tweede én derde galerij zeker nog eens 20 jaar en vele duizenden mensen te helpen op weg naar iets moois, sterk en blijvend. En voor de investeerders: (emotioneel) waardevol! 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief