Toni Alfano

1977, Legnano (Italië)

Werk...

Beïnvloed door de fenomenen van de spontane kunst, creëert hij expressieve paden op het gebied van palliatieve zorg en niet-medicamenteuze therapieën De schilderijen zijn gemaakt op karton bedekt met een dunne laag beton.

Over Toni Alfano

Toni Alfano werd geboren in Legnano (MI) in 1977. Hij exposeert in Italië en in het buitenland in privégaleries, beurzen en openbare musea. Als autodidact is hij altijd betrokken geweest bij transversaal onderzoek (video, muziek, strips) dat leidt tot puur schilderen en de informele deconstructie ervan.

Beïnvloed door de fenomenen van spontane kunst, creëert hij expressieve paden op het gebied van palliatieve zorg en niet-medicamenteuze therapieën: CREATIE, met zijn visuele dimensie; PRESERVATIE, in de keuze van materialen en duurzaamheid van het werk in de loop van de tijd en ONTBINDING, de actie van tijd en ruimte op het werk, de transfiguratie van zijn verschijning in splinters van gebaren, blikken, profielen, momenten hersteld en voorgesteld in een continue Moment-Historie.

De schilderijen zijn gemaakt op karton bedekt met een dunne laag beton. Een langzame gelaagdheid van temperaverf recreëert het effect van een zogenaamd opnieuw geschilderde muur. De figuren zijn gemaakt met houtskool en bitumen glazuren.

Het laatste proces heet "Descialbo": een oude restauratietechniek die letterlijk betekent dat je de verflaag van het pleisterwerk verwijdert met een hamer, spatel of scalpel.

Toni

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief