Marie Ange Daudé

1964, Limoges (Frankrijk)

Werk...

Over Marie Ange Daudé

Marie Ange Daudé, beeldend kunstenares, geboren in 1964 in Limoges, was in haar jeugd triatleet in de Gironde. Na architectuur, planning en stedenbouw te hebben gestudeerd, werkte Marie Ange twintig jaar in het onroerend goed om 'de wereld mooier te maken'.

Ze blijft dicht bij vele architect-kunstenaars-collega's en is geïnteresseerd in het "creatieproces". Marie Ange begon in 2008 met het gebruik van ecologische vezels en werkt nu met een onuitputtelijke voorraad natuurlijke of gerecycleerde materialen. Ze gebruikt veren die tussen gespannen nylondraden hangen. Het licht speelt met het reliëf van de materialen en geeft diepte aan de bijna magische karakters. De figuren zijn vaak melancholisch en drukken het verlangen naar een tijdperk uit. De gezichten zijn sterk en drukken een zeldzame emotie uit. Het gekozen materiaal, veren, versterkt de emoties, vooral de kwetsbaarheid en vrouwelijke zachtheid. Het gevoel van transparantie van het portret en zijn vluchtige kant wordt geaccentueerd door het materiaal: de veren zijn gefixeerd op bijna onzichtbare nylondraden waardoor het portret lijkt te zweven.

De afwezigheid van kleur versterkt de emotie en nostalgie. Het reliëf en het dons van de veren geven het geheel een vleugje zachtheid en kwetsbaarheid. Haar tonale portretten, gebroken, opnieuw in elkaar gezet, fragiel, uit het niets gereconstrueerd, zijn een weergave van het verlangen naar vervlogen tijden, nostalgie en de emoties die twee wezens samenbrengen.

330756142 998356621129842 6355611455770564118 n v2

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief